Ryba s křupavou kůží a bylinkovým olejem
Množství: 2 porce
Čas na přípravu: 20 minut
Ingredience:
2 ančovičky v oleji
1 stroužek česneku
6 lžic extra panenského olivového oleje Bajo Olivo Selection
1 šálek bylinek
1 lžíce kaparů nebo nakrájených okurek
2 lžíce citronové šťávy
2 x 200 g filetu ryby s kůží (mořský vlk, losos, candát)
sůl a čerstvě mletý černý pepř
Na bylinkový olej rozmačkejte ančovičky a česnek na pastu, nejlépe v hmoždíři. Přimíchejte 5 lžic extra panenského oleje, bylinky, kapary a citronovou šťávou. Ochuťte solí a pepřem.
Zbylý olej zahřejte v pánvi. Porce ryby osolte, opepřete a vložte do zahřátého oleje kůží dolu. Pečte na mírném ohni asi 4 minuty. Pak rybu lehce přimáčkněte k pánvi a pečte, až je kůže křupavá, asi další 2 minuty. Občas maso ryby seshora polévejte horkým olejem z pánve. Pak porce ryby obraťte a velmi krátce dopečte. Podávejte je s listový salátem polité ochuceným bylinkovým olejem.