Pečený chlebový salát s citronovým dresinkem

Množství: 4 porce
Čas na přípravu: 15 minut + pečení

Ingredience:
3 barevné papriky
4 krajíce bílého chleba
2 hrsti cherry rajčat
100 ml extra panenského olivového oleje Bajo Olivo Arbequina
1/2 citronu
1 lžička třtinového cukru
1 mozzarella
směs listových salátů
sůl a čerstvě mletý černý pepř

Papriky očistěte a nakrájejte na kusy. Krajíce chleba nakrájejte na větší kostky. Kusy paprik a kostky chleba vsypte do pekáče. Přidejte cherry rajčata. Vše pokapejte asi polovinou oleje. Osolte, opepřete a promíchejte. Vložte do trouby vyhřáté na 200°C, horní a dolní ohřev a pečte 10-15 minut.
Zbylý olej smíchejte se šťávou vymačkanou z poloviny citronu, cukrem, špetkou soli a pepře. Pečenou zeleninu s chlebem na talíři zalijte připraveným citronovým dresinkem a doplňte natrhanou mozzarellou nebo jiným sýrem a listy salátů.

Vhodný olej

Panenské olivové oleje

Bajo Olivo | Arbequina

419 649  včetně DPH